Om föreningen

 
 

Umeå Kulturförening Humlan brinner för kultur. Det kan vara musik, film, poesi, teater, klubb eller festival. Vi ser till att det händer, och som en förening med många engagerade medlemmar gör vi det tillsammans.

Vi är politiskt och religiöst obundna, och alla är välkomna till våra arrangemang. Vi jobbar för en jämställd scen, strävar efter mångfald i hela vår verksamhet och är övertygade om att bra kultur är livsviktigt och gör oss till större människor.

Vi gör flera återkommande arrangemang, bland annat festivalerna Umeå Open och POPUP som lockar många besökare och engagerar flera medlemmar.Vi gör också enskilda konserter, fångar upp stand up-föreställningar på turné och bokar artister till SVT:s program Go’kväll. Och lite annat. Är det bra så är det bra, genre är mindre viktigt.

Humlan är också det du gör föreningen till. Har du en idé är det bara att du hör av dig, så gör vi vårt bästa för att bistå med kunskap, pepp och kontaktnät för att din idé ska bli verklighet. Ibland räcker det med en knuff i rätt riktning. Ibland krävs hårt jobb för att det ska lyckas. Det beror på. Det viktigaste är att det är du själv brinner för och driver ditt projekt.

Du kan också höra av dig och påverka genom att tipsa om bra grejer som du tycker att vi borde göra. Vi är alltid intresserade av vad våra medlemmar tycker och tänker. Skicka då ett mejl till oss på info@humlan.org. Utan dig finns vi inte!