Back to All Events

Säkert!

Säkert! inviger sommaren i Umeå!

VÄVEN 13/6
ENTRÈ FRÅN 19.30
13 ÅR

BILJETTER —> http://www.tickster.com/events/l9588v4u6kmfb71

Umeå Kulturförening Humlan presenterar stolt Säkert! 13 juni på Väven!

Annika Norlin säger själv så här:

“- Den här spelningen är helt spontanpåkommen. Vi har repat och turnerat i två år, kände oss stolta över hur mycket vi har jobbat och hur mycket bättre vi har blivit, och så kom vi att tänka på att det var länge sedan vi spelade i Umeå...”

Spelningen blir i form av fullband: Henrik Oja, Frida Johansson, Jakob Algesten, Mats Hammarström, Lovisa Nyström, Daniel Berglund, och så Annika Norlin så klart. Sist vi såg Annika i Umeå var turnépremiär med hennes senaste album “Däggdjur” på Umeå Open 2017, nu två år senare och med en ny EP får se henne på hemmaplan igen. Det blir avskalat och intimt, nära dig som lyssnar. När vi hörde att de var spelsugna och det fanns ett tillgängligt datum kunde vi såklart inte säga nej till Säkert! i Ume!

“..Så därför frågade vi Humlan på vinst och förlust och de sa ja. Det kändes fint, att spela precis innan sommaren börjar och innan alla har börjat åka på semester.”

Och vi kan inte annat än hålla med. Det känns fint.

Fina ord om Säkert!:

“Ett populärkulturellt riksdagsbeslut som befäster poesi som modersmål för svensk pop. Tio miljoner livsöden nedtecknade på post-it-lappar, fastklistrade över hjärtat.”
- Hymn

“Annika Norlin sitter oavsett röster säker i regissörsstolen, agerar när så krävs, lutar sig tillbaka när det blir bäst. Det gör att "Däggdjur" är ett album som flyter fram, som överraskar och som bubblar av melankoliskt liv.”
- Kulturnytt i P4

Du kommer att hålla fast vid Däggdjur när du är exploderande nykär och du kommer att somna med den spelandes i lurarna kvällen som ni har delat upp era gemensamma prylar. - Nöjesguiden

Later Event: October 11
Cult of Luna