Back to All Events

Deportees

  • Väven 46 Storgatan Umeå, Västerbottens län, 903 26 Sweden (map)

Deportees kommer hem till Umeå! Väven 13 december!

BILJETTER UTE NU! → https://secure.tickster.com/sv/bdjkr7xa6zmv0mg/products

VÄVEN 13/12
20.00
18 ÅR
ARRANGÖR: UMEÅ KULTURFÖRENING HUMLAN
ORDINARE 335:- / MEDLEM 265:-

BLI MEDLEM OCH STÖTTA DET LOKALA KULTURLIVET → www.humlan.org


Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes” och senare under våren ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från den hyllade femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som släpptes i maj. I samband med att bandets sjätte efterlängtade album släpps i höst, åker Deportees på turné i Skandinavien, med start i november. Biljetterna släpps i morgon fredag 14 juni kl 10.00.

7 nov – Oslo, Krøsset
8 nov – Örebro, Satin
9 nov – Östersund, Storsjöteatern
15 nov – Norrköping, Arbis
16 nov – Mejeriet, Lund
22 nov – Gävle, Gävle Konserthus
29 nov – Falun, Magasinet
5 dec – Linköping, Linköping Konsert & Kongress / Backstage
6 dec – Uppsala, Katalin
7 dec – Växjö, Växjö Teater
13 dec – Umeå, Väven
14 dec – Luleå, Kulturens Hus

Ytterligare datum tillkommer.

Bandet längtar efter att komma ut på vägarna igen och hälsar: "Musik är kommunikation – likt ett hjärtats litteratur kan den säga det outsägliga. Om ni bara visste hur mycket vi längtat efter att få kommunicera med er igen. Vi ses längs vägarna!"

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Umeå-bandet Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för "Årets Rock" och en P3 Guld-vinst för "Årets Grupp". Sedan dess har bandet fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den, och nu är det äntligen dags för mer. För bara några veckor sedan släppte bandet sin EP ”Re-dreaming” och under hösten kommer Deportees nästa efterlängtade fullängdsalbum. I samband med detta åker bandet på en stor Skandinavienturné.

Pressröster om Deportees återkomst under 2019 live och musikaliskt:
”Deportees själfulla rock får tårarna att rinna” – Annah Björk, Svenska Dagbladet
”En av de finaste, varmaste och mest hoppingivande krafterna i svensk pop är äntligen tillbaka” - Håkan Steen, Aftonbladet
”Det blir en enastående uppvisning där de självsäkert visar att de kan sin grej. - Hymn

Earlier Event: October 11
Cult of Luna
Later Event: December 14
Jul med Franska Trion