Back to All Events

Junior Brielle


2019 och alla snackar om Junior Brielle. Nu väntar en höstturné med fullt band och den 16 november kommer de till Umeå. Gotthards Krog och Väven fyller 5 år och Kulturföreningen Humlan fyller Torget med musik, och inte minst, med Junior Brielle!

---

När: 16e november, från 21.30

Plats: Gotthards Krog, Torget

Inträde: Gratis! Kom i tid.

Ålder: 18 år

---

JUNIOR BRIELLE

I år har bröderna varit nominerade till en Grammis som Årets nykomling, uppträtt på samma Grammisgala och mottagit GAFFA-priset för Årets genombrott. I mars släpptes debutalbumet ”Tampa”, en skiva som resulterade i en storm bland musikkritikerna. Sällan har en debut resulterat i så många recensioner och kulturkrönikor.

Sommaren 2019 växlade de upp och har stått på större scener runt i hela landet tillsammans med Wilma Wall och Jakob Kullberg (då Vita Bergen, nu producent på Studio 2007) på trummor respektive keyboard. Hösten 2019 fortsätter de att ta sig an Sverige.

Mycket har hänt bröderna från Brunflo på kort tid. “Årets debut” sa Fredrik Strage i Nyhetsmorgon om EPN ”Blod” 2018, P3 utsåg dem till “Framtidens artist”. Singlarna “VM 94” och “Love” parkerade sig stadigt på radions listor och Spotifys mest prestigefyllda spellistor. Vi såg duon på DN Kulturs framsida och legendariska sport-journalisten Mats Nyström läste upp en krönika till bröderna i P3:s populära morgonprogram.

---

Information om spännande supportakter och DJs kommer - håll utkik!

---

Kvällen arrangeras av Kulturföreningen Humlan & Gotthards Krog, med stöd av U&Me Hotell.

Earlier Event: October 11
Cult of Luna
Later Event: December 13
Deportees