Back to All Events

Tomas Andersson Wij

Taw Lars Jansson.jpg

Tomas Andersson Wij har gjort sig ett rykte som en av Sveriges flitigaste musiker. Han har turnerat och spelat i hela Sverige i 20 års tid, och under 2017 både som soloartist och i olika konstellationer - bland annat flertalet hyllade gig tillsammans med Helen Sjöholm.
Hösten 2017 ser vi TAW i ”Så mycket bättre” och under våren 2018 är det dags för en rikstäckande turné med start den 22 februari i Jönköping.

Tomas Andersson Wijs bästa tid är nu. 20 år in i karriären har han byggt en publik och en låtskatt utan att ta några genvägar. Hans skivor har aldrig toppat försäljningslistorna men för varje skiva och varje turné har hans säregna ton trängt lite djupare in i svenska folket.
Förra året såg vi Tomas i sitt egna SVT-program ”Tomas Andersson Wij spelar med”, där han mötte kollegor som Peter LeMarc, Veronica Maggio och Lars Winnerbäck på Vasateaterns scen, och under hösten är han högaktuell som en av deltagarna i TV-programmet ”Så mycket bättre”.

Den 16 februari 2018, på veckan 20 år efter debuten, släpper TAW sitt tionde album ”Avsändare okänd”, en skiva han har spelat in under en längre tid tillsammans med medlemmar från Deportees. Kort därefter, den 22 februari 2018, går Tomas största och mest påkostade turné hittills av stapeln i Jönköping.

- Jag väntar otåligt på att den ska börja, säger Tomas Andersson Wij. ”Vi kommer göra saker, musikaliskt och visuellt, som jag inte gjort tidigare. Har med mig ett gäng fantastiska musiker men det blir inte den vanliga rockbandssättningen.”

Insläpp: 19.00
Konsertstart: 19.30
Längd: cirkaa 90 min
Åldersgräns: 13 år

Foto: Lars Jansson Licens: CC by 3.0

Earlier Event: February 10
Vasas Flora och Fauna
Later Event: March 18
Rickard Söderberg är Gaytenor