Back to All Events

Stor på Hundra


  • Hundra Umeå Sweden (map)
_68A2898_2.jpg

Stor har tidigare gett ut två hyllade album, och i början av sommaren 2017 släpptes ett tredje, det personliga och omtalade ”Under broarna” som utmanar allt vi trodde att svensk hiphop på svenska var. Albumet anses redan vara ett av årets bästa, och har hunnit uppnå epitetet klassiker hos många. Efter en exklusiv festivalspelning på sommarens Way Out West, åker nu Stor på höstturné. 17 november kommer han till Umeå Och Hundra.

Stor är långt ifrån en nykomling på den svenska hiphopscenen utan kan snarare klassas som en veteran. Med sitt andra album ”Nya skolans ledare” som kom 2009 skrevs den svenska rapkartan omedelbart om, vilket i sin tur gav honom en särposition inom den svenska hiphopen. Genom karriären har Stor hunnit med att vinna både P3 Guld och Grammis, ge ut ett antal singlar och tre album samt levererat gästverser till stora delar av hiphopeliten. I somras återvände han alltså med ett nytt hyllat släpp som utmanar allt vi trodde att hiphop på svenska var.

Plats: Hundra

Tid: 22-02

Åldersgräns: Året en fyller 20

 

Earlier Event: November 16
Henrik Berggren
Later Event: November 25
Anna Ternheim