Back to All Events

Rickard Söderberg är Gaytenor

Rickard-Soderberg-Foto-Soren-Vilks.jpg

Hur är det att bli nedslagen för att man säger vad man tycker? Eller få sin cykel nedkletad med bajs? Det vet Rickard Söderberg. Just därför går operasångaren och debattören till motattack – med kärlek, humor och sång som ammunition i sin nya scenshow “Rickard Söderberg är Gaytenor”. 

- "En kväll där vi kramar nättroll och förändrar världen med sång". så beskriver Rickard Söderberg själv sin scenshow där han delar med sig av sitt liv och av sig själv. Umeå Teaterförening och Humlan Kulturförening presenterar en kväll med operasångaren och debattören som gjort sig känd för sina tydliga ställningstagande för HBTQ-personers rättigheter. Föreställningen ackompanjeras av två musiker.

- "När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné" säger Rickard Söderberg.

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har gjort en rad roller exempelvis titelrollerna i Monteverdis "L’Orfeo", J. C. Bachs "Temistocle" och Mozarts "Idomeneo". Söderberg är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folkära program som Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tidningen QX pris som årets HBTQ-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” på SVT.

Plats: Idunteatern
Konsertstart: 16.00

Längd: 75 minuter. 

 

Earlier Event: March 8
Tomas Andersson Wij
Later Event: April 13
Umeå open