Back to All Events

Henrik Berggren

Henrik_Berggren_foto_Ellika-Henrikson_2017 kopia.jpg

Som ett av Sveriges genom tiderna mest älskade band har Broder Daniels musik en speciell plats i musikälskares hjärtan. Under sin brokiga karriär har det ofta varit i sin frånvaro bandets popularitet och mytstatus vuxit. När de oväntat fick sitt genombrott för den stora publiken via omvägen på soundtracket till Fucking Åmål, när de efter år i exil släppte sista skivan och möttes av en mycket större publik än den de lämnat eller nu när legenden sedan avskedet bara vuxit och vuxit.

Nio år sedan Broder Daniel tog farväl med en känsloladdad konsert på Way Out West och 14 år sedan det senaste albumet, Cruel Town, släpptes 2 mars utan förvarning Henrik Berggrens första singel som soloartist. Efter år av spekulationer och saknad var han tillbaka.

5 maj kom albumet Wolf's Heart. Albumet möttes med idel lovord i pressen och gick direkt in på en tredjeplats på albumlistan. Under våren och sommaren har också singeln Wild Child spelats mycket i radio. Sommarturnén som följde albumsläppet kan bara beskrivas som en succé. En triumferande återkomst och en vacker återförening mellan Berggren och hans stora skara följare. 

Men Henrik Berggren är långt ifrån klar. Det här är en återkomst som bara börjat. Berggren kommer i höst åter vid nio tillfällen att möta publiken runt om i landet. Den här gången inomhus i lokaler som fullt ut kan ta vara på dramatiken i hans musik.

Premiär blir på hemmaplan i Göteborg på Lisebergshallen och avslutningen sker på Annexet i Stockholm. Med sig har han samma band som i sommar bestående av Theodor Jensen, Mattias Bärjed, Henning Fürst, Nino Keller och Joel Alme.

Elva år sedan han spelade i Umeå sist, nu är han tillbaka och kommer till Idunteatern den 16 november.

Åldersgräns: 13 år

Foto: Ellika Henriksson

Later Event: November 17
Stor på Hundra