Oct
11
8:00 PM20:00

Cult of Luna

60500804_2326151740777085_2934275253800534016_n.jpg

Cult of Luna intar Väven. Med nytt album återvänder Cult of Luna till Umeå för Turnépremiär!
Biljetter ute nu!
----------------------------------------------------------------
När: 11 Oktober 20.00
Plats: Väven Black Box
Åldersgränd: 18år
Arrangör: Umeå Kulturförening Humlan
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/xlkth2llv1jvyd0/2019-10-11/cult-of-luna
----------------------------------------------------------------
Cult of Luna har rötter i Umeå och Luleå, och har sedan starten 2001 växt till en betydande och inflytelserik del av metalscenen. Med skivan ”Somewhere Along The Highway” (2006) kammade de hem pris i P3 Guld för Årets rock/metal, hyllades i media och intog topplistor över årets bästa album.
År 2016, tio år senare, åkte bandet i samband med jubiléet ut på en unik Europaturné då de spelade hela plattan från start till slut. Samma år släpptes skivan Mariner, framarbetad tillsammans med den amerikanska sångaren Julie Christmas, som bland annat utnämndes till ett av 2016 års bästa metalalbum av tidningen Rolling Stone.

Den 6 maj släppte Cult of Luna singeln ”The Silent Man”, som också utgjorde startskottet för upptakten till en sprillans ny platta som enligt bandet själva släpps ”at the dawn of fall” i år. Det blir Cult of Lunas första album i helt eget namn sedan album- och EP-kombinationen ”Vertikal” (2013), som i Aftonbladet kallades för ”så nära genreperfektion man kan komma”. I höst kommer Cult of Luna genomföra en albumturné med start på hemmaplan i Umeå 11/10.

Skrivet om Cult of Luna live:
"Completely blown away by the show we’ve just seen”
- Metal Mouth, betyg 9,5 av 10

View Event →
Deportees
Dec
13
8:00 PM20:00

Deportees

Deportees kommer hem till Umeå! Väven 13 december!

BILJETTER UTE NU! → https://secure.tickster.com/sv/bdjkr7xa6zmv0mg/products

VÄVEN 13/12
20.00
18 ÅR
ARRANGÖR: UMEÅ KULTURFÖRENING HUMLAN
ORDINARE 335:- / MEDLEM 265:-

BLI MEDLEM OCH STÖTTA DET LOKALA KULTURLIVET → www.humlan.org


Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes” och senare under våren ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från den hyllade femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som släpptes i maj. I samband med att bandets sjätte efterlängtade album släpps i höst, åker Deportees på turné i Skandinavien, med start i november. Biljetterna släpps i morgon fredag 14 juni kl 10.00.

7 nov – Oslo, Krøsset
8 nov – Örebro, Satin
9 nov – Östersund, Storsjöteatern
15 nov – Norrköping, Arbis
16 nov – Mejeriet, Lund
22 nov – Gävle, Gävle Konserthus
29 nov – Falun, Magasinet
5 dec – Linköping, Linköping Konsert & Kongress / Backstage
6 dec – Uppsala, Katalin
7 dec – Växjö, Växjö Teater
13 dec – Umeå, Väven
14 dec – Luleå, Kulturens Hus

Ytterligare datum tillkommer.

Bandet längtar efter att komma ut på vägarna igen och hälsar: "Musik är kommunikation – likt ett hjärtats litteratur kan den säga det outsägliga. Om ni bara visste hur mycket vi längtat efter att få kommunicera med er igen. Vi ses längs vägarna!"

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Umeå-bandet Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för "Årets Rock" och en P3 Guld-vinst för "Årets Grupp". Sedan dess har bandet fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den, och nu är det äntligen dags för mer. För bara några veckor sedan släppte bandet sin EP ”Re-dreaming” och under hösten kommer Deportees nästa efterlängtade fullängdsalbum. I samband med detta åker bandet på en stor Skandinavienturné.

Pressröster om Deportees återkomst under 2019 live och musikaliskt:
”Deportees själfulla rock får tårarna att rinna” – Annah Björk, Svenska Dagbladet
”En av de finaste, varmaste och mest hoppingivande krafterna i svensk pop är äntligen tillbaka” - Håkan Steen, Aftonbladet
”Det blir en enastående uppvisning där de självsäkert visar att de kan sin grej. - Hymn

View Event →
Dec
14
10:00 AM10:00

Jul med Franska Trion

franska-trion-press-2019-2.jpg

Kom på julfest med Franska Trion!

Franska Trion har sedan starten 2002 kommit att bli ett kultförklarat band på den svenska musikscenen. Stilen är svår att beskriva men lätt att tycka om. Någon slags jazzrockblues som inte riktigt passar in i något fack men hör hemma överallt. Frontfiguren Matti Ollikainens innerliga och helt oförställda röst driver fram texter om sorg, extas, mörker och komik, där det banala och allvarliga blir lika angeläget. Rytmerna och rimmen forsar fram och exploderar i liveframträdandena som trion länge uppmärksammats för. På Studion varvas nya låtar med favoriter från 2011 års magiska julskiva "Våra mest älskade julsånger" och ingen kommer att kunna motstå att vaggas in i Trions rödsvarta julstämning.

Den 14:e december ställer Humlan och Teaterföreningen till med Julfest, håll utkik efter ordinarie- och rabatterade medlemsbiljetter!

View Event →

Säkert!
Jun
13
7:30 PM19:30

Säkert!

Umeå Kulturförening Humlan presenterar stolt Säkert! 13 juni på Väven!

Annika Norlin säger själv så här:

“- Den här spelningen är helt spontanpåkommen. Vi har repat och turnerat i två år, kände oss stolta över hur mycket vi har jobbat och hur mycket bättre vi har blivit, och så kom vi att tänka på att det var länge sedan vi spelade i Umeå...”

View Event →