Nyhet

2012-03-30

Moneybrother kommer!

Anders Wendin, alias Moneybrother, tar med sig gitarren och sätter sig på första bästa flyg upp till Umeå för att på fredagkvällen ställa sig på Idunscenen för en solokonsert. Moneybrother har under det senaste decenniet byggt upp en låtskatt av hög dignintet och rönt enorma framgångar på klubbar, stora scener och topplistor. Just nu håller han för fullt på att slutföra arbetet med sin nya skiva som är inspelad i sju olika länder, och publiken kommer att bjudas på några nya alster.

Vi hälsar Moneybrother varmt välkommen till Umeå Open.

Schemat för Idun under fredagen kommer att ändras enligt följande:

Anna Ternheim - 20:45
Moneybrohter - 22:45
Deportees - 00:45

Fler nyheter denna månad

2012-03-31

Lördagsbiljetter

Nu finns det lördagsbiljetter till Umeå Open att köpa via Tickster.se och Biljettcentrum.

2012-03-30

Information till biljettköpare

Då ett av fredagens huvudnamn, Peter Doherty, ställde in sin spelning med mycket kort varsel har festivalledningen tagit beslutet att frångå gängse festivalpolicy kring återköp av biljetter.
Biljettköpare som köpt 1-dagarsbiljetter till Fredagen 30/3 kan göra återköp av sina biljetter mellan 10:00 - 18:00 under dagen. Detta medför att det ev. kommer att finnas 1-dagarsbiletter till fredagen till salu under dagen.

Återköp och försäljning sker endast via Tickster:
Telefon: 0771-47 70 70
support@tickster.com

2012-03-29

Peter Doherty ställer in sin spelning på Umeå Open

Peter Doherty ställer in sin spelning på Umeå Open

I morgon fredag skulle den brittiska musikern Peter Doherty ha uppträtt på Umeå Open. Det är med stor sorg som arrangören nu meddelar att Peter Doherty ställt in sina spelningar i Finland och Sverige.

Sent under torsdagskvällen nåddes Umeå Opens arrangör av beskedet att Peter Doherty ställer in sina spelningar i Finland och Sverige och därmed inte kommer att uppträda under festivalen. Artistens management meddelar genom Adrian Hunter följande:

“Due to unforseen circumstances Peter Doherty has had to cancel the coming three shows in scandinavia; Helsinki, Umea and Gothenburg. Peter is extremely sad not to be able to perform to his fans in Scandinavia and hope to see them another time.”

– Luften gick verkligen ur oss när vi fick beskedet. Det är med oerhörd besvikelse som vi måste meddela att Peter Doherty inte kommer att närvara vid Umeå Open 2012. Vi har tillsammans med bokaren gjort allt i vår makt för att den här spelningen ska bli av och så faller vi precis på målsnöret, säger David Forsman.

Under ett års tid sliter ett helt team bestående av producenter, en ideell ledningsgrupp och slutligen ett stort antal volontärer för att ge Norrland en minnesvärd festivalupplevelse genom Umeå Open. Festivalen har försökt boka Peter Doherty i flera år. När möjligheten slutligen dök upp, så tog vi den. Arrangören har gjort allt sin makt för att spelningen ska bli av och har kommunicerat dagligen med artistens management om resor och tekniska detaljer.

– Vi ville låta Umeå få ta del av en popikon av rang och tog därför beslutet att ge en musiker trots “struligt” rykte en chans. Hans musikaliska gärningar har betytt mycket för 2000-talets popscen, säger David Forsman. När vi får ett avhopp kvällen innan en spelning som både vi och så många besökare sett fram emot känns det extra bittert. Vi är uppriktigt ledsna.

Artistens crew som reste med buss från England har fått vända om hemåt igen. Peter Doherty skulle själv tillsammans med turnéledaren ha rest med flyg till Helsingfors för en spelning senare ikväll.

Just nu letar festivalen efter tänkbara ersättare till festivalen, men det kommer att bli svårt att hitta någon artist av samma dignitet på denna korta tid.

2012-03-28

Torsdag: Thåström

"Det känns som om Joakim Thåströms huggtänder blänker i mörkret. Under första låten Beväpna dig med vingar, från det senaste albumet med samma namn, står frontmannen med sitt band som svarta silhuetter på Cirkus scen, belysta av strålkastare bakifrån, som djur på en motorväg."

Thåströms turné har kantats av lovord och det är med stora förväntningar vi väntar in att han kliver på Iduns scen och (Mikael Wiehe får ursäkta) på riktigt sparkar igång Umeå Open anno 2012.
Det finns i skrivande stund ett fåtal 1-Dagars Torsdagsbiljetter kvar samt 3-dagarsbiljetter.

Följande tider gäller:
Insläpp i foajé och garderob: 19:30
Insläpp i spellokal: 20:15
Show: 21:00

Du som har skaffat 3-dagarspass kan hämta ut ditt armband från kl. 12:00 i foajén på Umeå Folkets Hus.
Du som har 1-Dagars Torsdag kan använda din biljett från 19:30 då entrén öppnar.

Har du 2-dagarsband kan du hämta ut ditt armband från 10:00 på fredag och framåt.
Har du 1-dagars Lördag kan du hämta ditt armband från 12:00 på lördag och frammåt.

2012-03-27

Umeå Open Film ikväll

Ikväll är det dags att flytta Umeå Open från Tegskyrkan till Idun på Umeå Folkets Hus. Vi byter också inriktning från livemusik till film:

17: 30 - 19:30 Blir filmtävlingen I ? Film som presenteras av Röda Korset. Deltagande lag har under 48 timmar mellan den 23e mars 17:00 och 25e mars 17:00 gjort en kortfilm efter ett tema och tre specialregler. Slutresultatet och vinnare offentliggörs under visningen.

20:00 - 21:45 Blir det Sigúr Ros Film Inni som presenteras av MADE-festivalen. Inni är ett drömlikt svartvitt porträtt av det isländska bandet Sigur Rós. Visningen kostar 50 kr och ni hittar biljetter här eller på Biljettcentrum

22:00 - 00:00 Filmquiz som presenteras av Kinoklubben, kom och vinn fina priser. Tävlingen hålls i TC.

2012-03-26

Dags att skaffa biljetter gott folk!

1-dagarsbiljetterna till fredagen har nu sålt slut. Det finns också bara ett fåtal 1-dagars till lördagen och 1-dagars till torsdagen med Thåström.

Du skaffar din biljett här.

2012-03-26

Mikael Wiehe i Tegskyrkan - SLUTSÅLT

Nu har de sista biljetterna till måndagens konsert med Mikael Wiehe tagit slut.
Vi ser fram emot en fantastik inledning på årets festival!
Dörrar 19:00
Show 19:30

2012-03-20

Nu finns schemat uppe!

Du hittar det under fliken Schema, eller så klickar du här för nedladdningsbart schema

2012-03-14

Slagsmålsklubben & The Concept klara - Little Majorette tvingas ställa in

Nu börjar vi komma riktigt nära en klar laguppställning till Umeå Open 2012. Galenpannorna i Slagsmålsklubben tar med sin sin bästa blip-pop och de åtföljs av energiknippet The Concept.
Tyvärr tvingas Little Majorette ställa in sin spelning på grund av personliga skäl.

2012-03-08

I Break Horses byter dag

I Break Horses flyttar från lördagen till fredagen.

Arkiv

Aktuellt

Flyg till Umeå Open med Malmö Aviation.

Du som har en festivalbiljett kan flyga billigt till Umeå Open med Malmö Aviation.

Klicka här för erbjudande

Lyssna och titta

Umeå Studentradio [102,3 MHz] och Piteå FM 92,8 MHz] sänder live från festivalen. Hammock Sessions, P3 och LivestageTV spelar in.

Sponsorer

Titelsponsor

Mediapartner/ Huvudsponsor

Huvudsponsorer

Festivalsponsorer

Festivalleverantörer

Ume Audio System AB

UPAB

2013-12-16

Ny hemsida!Information om Umeå Open Grand Slam 2014 hittar du på vår sprillans nya webbsida som finns på adressen www.umeaopen ...

2013-04-15

Tack för i år! Här är årets festivalbilder!

Om du också längtar tillbaka till årets Umeå Open-festival, kan du spana igenom vårt fotoalbum på facebook och få hjälp ...

2013-04-04

Burning Hearts ersätter Say Lou Lou

Vi har precis nåtts av nyheten att Say Lou Lou kommer att ställa in sin konsert på årets Umeå Open ...