Nyheter

2012-02-21

Inní - En film av Sigur Rós

Sigur Ros första film Heima var minst lika mycket ett kärleksbrev till hemlandet Island som en dokumentär om bandet själva, en hyllning till den förtrollande plats som format bandet. Umeå Open och MADE-festivalen presenterar nu Inni, där bandets storslagna musik i allra högsta grad står i centrum. I Inni förevigar regissören Vincent Morisset en konsert i London 2008, från en turné som närmast kan kallas ett segertåg efter unisont hyllade albumet "Med sud i eyrum vid spilum endalaust". Bildspråket känns inte igen från någon annan konsertfilm, precis som Sigur Ros musik inte påminner om något annat bands musik, och vi lovar att Inni förutom att vara ett dokument över islänningarnas makalösa kraft som band också kommer ge dig en upplevelse du sent ska glömma.

Köp biljett här

2012-02-02

Glasvegas klara till årets festival

Det känns som att inget band har sprängt sig in i världen så som Glasvegas gjorde när de etsade not efter not i vårt kollektiva medvetande. Inget band har fått saker att kännas så ”på riktigt” som Glasvegas gjorde med ”Daddy's Gone” och ”Geraldine”. Och inget band har vilat så i händerna på en så enigmatisk frontperson som James Allan, som får varje stavelse att bränna till i hjärtat. Nej, Glasvegas är mer än bara en fotnot i pophistorien. Detta är för evigt.

Arkiv

Aktuellt

Flyg till Umeå Open med Malmö Aviation.

Du som har en festivalbiljett kan flyga billigt till Umeå Open med Malmö Aviation.

Klicka här för erbjudande

Lyssna och titta

Umeå Studentradio [102,3 MHz] och Piteå FM 92,8 MHz] sänder live från festivalen. Hammock Sessions, P3 och LivestageTV spelar in.

Sponsorer

Titelsponsor

Mediapartner/ Huvudsponsor

Huvudsponsorer

Festivalsponsorer

Festivalleverantörer

Ume Audio System AB

UPAB

2013-12-16

Ny hemsida!Information om Umeå Open Grand Slam 2014 hittar du på vår sprillans nya webbsida som finns på adressen www.umeaopen ...

2013-04-15

Tack för i år! Här är årets festivalbilder!

Om du också längtar tillbaka till årets Umeå Open-festival, kan du spana igenom vårt fotoalbum på facebook och få hjälp ...

2013-04-04

Burning Hearts ersätter Say Lou Lou

Vi har precis nåtts av nyheten att Say Lou Lou kommer att ställa in sin konsert på årets Umeå Open ...