Nyheter

2013-12-16

Ny hemsida!Information om Umeå Open Grand Slam 2014 hittar du på vår sprillans nya webbsida som finns på adressen www.umeaopen.se, precis som vanligt. Just nu befinner du dig på humlan.org/umeaopen, där vi sparat information från tidigare års festivaler. Så om du inte är ute efter en nostalgitripp utan vill veta vad som händz, bege dig ögonblickligen till umeaopen.se!
(Och ja, är det just nostalgi du är ute efter, då har du kommit rätt.)

2013-04-15

Tack för i år! Här är årets festivalbilder!

Om du också längtar tillbaka till årets Umeå Open-festival, kan du spana igenom vårt fotoalbum på facebook och få hjälp att minnas hur häftig helgen var! Våra festivalfotografer Melina Hägglund och Hilda Arneback vimlade runt med kamerorna och plåtade både spelningar och glada besökare.

Se alla bilder här!

2013-04-04

Burning Hearts ersätter Say Lou Lou

Vi har precis nåtts av nyheten att Say Lou Lou kommer att ställa in sin konsert på årets Umeå Open, bandet har nämligen drabbats av sjukdom.

Men som tur i oturen kommer våra finska vänner Burning Hearts att spela istället för Say Lou Lou.

Burning Hearts kommer att spela både på färjan mellan Vasa - Umeå, samt på Äpplet fredag.

2013-04-02

Amanda Jenssen ställer in

Vi är hemskt ledsna över att behöva meddela er att Amanda Jenssen kommer att ställa in sin spelning på Umeå Open, anledningen är att hon ska på begravning. Amanda själv tyckte detta var väldigt tråkigt och vi hoppas på att kunna boka henne till Umeå inom en snar framtid.

Men för att vända en tråkig nyhet till något roligt så kan vi meddela att Frida Hyvönen spelar i stället för Amanda.

2013-04-01

Köp årets t-shirt & Tygpåse

Nu finns årets t-shirt och tygpåse till försäljning. Ni kan köpa båda kontant under alla festivaldagar.

2013-03-31

Musikguiden i P3 vill självklart vara med i svängarna på Umeå open!

Därför kommer P3 till Scharinska villan och sänder live! P3 Guldvinnarna och Musikguidens favoritpsykrockare Syket spelar live direkt i radion! Sveriges svar på Ian Curtis, Nicole Sabouné kommer vi också att höra live från! Och missa inte för allt i världen när P3 grottar ner sig i Kristian Anttilas fantastiska rockkarriär. Klockan 20 intervjuas han live på scen i Musikguidens finaste intervjuformat ”kronologenintervjun”. Där går P3 under en timme igenom hela hans karriär och lyssnar på tidigaste demos och jobbar sig vidare genom åren ända fram till dags dato. Om du är en Kristian Anttila-lover måste det här ses, på slutet finns det dessutom chans att ställa egna frågor till Kristian Anttila!

Musikguiden i P3 live från Umeå Open torsdag 4 april 19.30-22, Scharinska villan

2013-03-28

Movits! sist ut på Umeå Open 2013

Vi släpper nu det sista bandet till 2013 års lineup. Aldrig tidigare har vi bokat så högaktuella artister. Alltifrån Idunband till artister på Nemisscenen har snurrat flitigt på P3 senaste månaderna. Många av de band vi ser på årets scener på Umeå Open har precis släppt skiva och kommer göra avstamp för sommarens turnéer hos oss.

Det är ett gediget program med en betoning på dansant pop, men också med några hårdare inslag.

Vi hoppas ni ska gilla årets Umeå Open, nästa vecka kör vi igång!

Vänligen
Umeå Open

Movits!

Kända för sina otroligt fartfyllda livekonserter har bröderna Rensfeldt från Hertsön tillsammans med Jocke Nilsson från Piteå, snabbt lagt Sverige under sina dansskor. Det är fart, fläkt och bandets alldeles egna svängiga musikstil, hip-hop-jazz. Efter att Sverige blivit för litet fick bandet vittring utomlands i USA och övriga Europa där de även gjort succe, trots att de sjunger på sitt svenska modersmål.

Senaste singeln Nitroglycerin släpptes den 27 mars och ger tillsammans med den tidigare singeln Röksignaler både en god försmak och lämnar en med en blodad tand inför den kommande skivan som släpps senare i vår. Att bandet tagit sin stil mot en ny horisont är det inga tvivel om. Nu ser vi fram emot en snyggt inramad scenshow med svarta kavajer, fluga och toppluva. Här ska twistas och skrikas, här ska dansas till hip-hop-jazz med Movits!

2013-03-27

Ytterligare tre artister till Umeå Open

Vi vill glatt presentera NYPC (GB), Kristian Anttila och First Love, Last Rites till Umeå Open 2013.

2013-03-26

Bandens egna mixtapes

Vi bad några artister som spelar på Umeå Open att göra Mixtapes åt festivalen.

Snart är det dags! Umeå open week drar igång efter påskhelgen, och det finns just nu inga gränser för peppen! Artisterna är lika laddade som vi är och vi har faktiskt fått hjälp med uppladdningen inför festivalen av några av dem. Här hittar du digitala mixtapes med den musik som inspirerat och gjort att Umeå Opens artister låter som de gör i dag. Musik som du bara måste lyssna in innan du ställer dig framför scenen. Så lyssna loss och spana in vad ditt favoritband har i skivsamlingen!

Gnucci - Mixtape
Nicole Sabouné - Mixtape
Postiljonen - Mixtape
My Sound of Silence - Mixtape
Jin Mustafa - Mixtape
Samling - Mixtape
Systraskap - Mixtape
Cult of Luna - En mixtape med bra låtar folk borde lyssna till.
Everyday mistakes - Mixtape

Umeå Open 2013

Fler listor tillkommer allt eftersom fram till festivalen, håll utkik!

2013-03-25

Umeå Open - Med ett öppet sinne

- utställare och gratis föreläsningar för en mer öppen värld

Musiken är gränsöverskridande, utmanande och nyfiken. Musiken spränger ideligen ramarna för det som anses normalt, och musiken tar oss framåt.

Sedan Umeå Open startade har vi alltid tagit fasta på de egenskaperna i arbetet med festivalen. Vi hoppas också att det gör Umeå Open till något mer än dagar fyllda av nya intryck och bra konserter – vi vill att Umeå Open ska vara en mötesplats.

I tider av växande otrygghet, rädsla och intolerans, spelar musiken en extra viktig roll. Den tar oss med på äventyr, den lär oss nya saker, den förenar och får oss att finna glädje i gemensamheten.

I år har vi valt att extra tydligt manifestera vad som präglar Umeå Open – gemenskap, nyfikenhet och förstås - öppenhet.

2013 kommer en rad organisationer finnas representerade under festivaldagarna. Organisationer som jobbar för just ökad öppenhet, förståelse och gemensamhet. På det här sättet hoppas vi kunna bidra lite extra till äventyret, till vidgade perspektiv, och till att ta oss framåt.

Under lördagen har vi tillsammans med Region Västerbotten bjudit in ett antal gäster som på olika sätt står för öppenhet och tolerans. Under några timmar kommer dörrarna stå öppna för precis alla som vill vara med och lyssna på samtal om öppenhet och tolerans. Du behöver inte lösa någon festivalbiljett för att delta, vårt förläsningsprogram är öppet för alla.

EXPO - JONATHAN MÖLLER
- Våga ifrågasätta
11:30, Äpplet

JAN JÄMTE
- Antirasism - då, nu, sen
12: 20 Äpplet

UNGDOM MOT RASISM
- Normkritikens ABC
13:15 Äpplet

ÖZZ NÛJEN
- Mångfald eller enfald?
14:00 Äpplet
Välkommen!

Arkiv

Aktuellt

Flyg till Umeå Open med Malmö Aviation.

Du som har en festivalbiljett kan flyga billigt till Umeå Open med Malmö Aviation.

Klicka här för erbjudande

Lyssna och titta

Umeå Studentradio [102,3 MHz] och Piteå FM 92,8 MHz] sänder live från festivalen. Hammock Sessions, P3 och LivestageTV spelar in.

Sponsorer

Titelsponsor

Mediapartner/ Huvudsponsor

Huvudsponsorer

Festivalsponsorer

Festivalleverantörer

Ume Audio System AB

UPAB

2013-12-16

Ny hemsida!Information om Umeå Open Grand Slam 2014 hittar du på vår sprillans nya webbsida som finns på adressen www.umeaopen ...

2013-04-15

Tack för i år! Här är årets festivalbilder!

Om du också längtar tillbaka till årets Umeå Open-festival, kan du spana igenom vårt fotoalbum på facebook och få hjälp ...

2013-04-04

Burning Hearts ersätter Say Lou Lou

Vi har precis nåtts av nyheten att Say Lou Lou kommer att ställa in sin konsert på årets Umeå Open ...