Nyheter

2012-03-31

Lördagsbiljetter

Nu finns det lördagsbiljetter till Umeå Open att köpa via Tickster.se och Biljettcentrum.

2012-03-30

Moneybrother kommer!

Anders Wendin, alias Moneybrother, tar med sig gitarren och sätter sig på första bästa flyg upp till Umeå för att på fredagkvällen ställa sig på Idunscenen för en solokonsert. Moneybrother har under det senaste decenniet byggt upp en låtskatt av hög dignintet och rönt enorma framgångar på klubbar, stora scener och topplistor. Just nu håller han för fullt på att slutföra arbetet med sin nya skiva som är inspelad i sju olika länder, och publiken kommer att bjudas på några nya alster.

Vi hälsar Moneybrother varmt välkommen till Umeå Open.

Schemat för Idun under fredagen kommer att ändras enligt följande:

Anna Ternheim - 20:45
Moneybrohter - 22:45
Deportees - 00:45

2012-03-30

Information till biljettköpare

Då ett av fredagens huvudnamn, Peter Doherty, ställde in sin spelning med mycket kort varsel har festivalledningen tagit beslutet att frångå gängse festivalpolicy kring återköp av biljetter.
Biljettköpare som köpt 1-dagarsbiljetter till Fredagen 30/3 kan göra återköp av sina biljetter mellan 10:00 - 18:00 under dagen. Detta medför att det ev. kommer att finnas 1-dagarsbiletter till fredagen till salu under dagen.

Återköp och försäljning sker endast via Tickster:
Telefon: 0771-47 70 70
support@tickster.com

2012-03-29

Peter Doherty ställer in sin spelning på Umeå Open

Peter Doherty ställer in sin spelning på Umeå Open

I morgon fredag skulle den brittiska musikern Peter Doherty ha uppträtt på Umeå Open. Det är med stor sorg som arrangören nu meddelar att Peter Doherty ställt in sina spelningar i Finland och Sverige.

Sent under torsdagskvällen nåddes Umeå Opens arrangör av beskedet att Peter Doherty ställer in sina spelningar i Finland och Sverige och därmed inte kommer att uppträda under festivalen. Artistens management meddelar genom Adrian Hunter följande:

“Due to unforseen circumstances Peter Doherty has had to cancel the coming three shows in scandinavia; Helsinki, Umea and Gothenburg. Peter is extremely sad not to be able to perform to his fans in Scandinavia and hope to see them another time.”

– Luften gick verkligen ur oss när vi fick beskedet. Det är med oerhörd besvikelse som vi måste meddela att Peter Doherty inte kommer att närvara vid Umeå Open 2012. Vi har tillsammans med bokaren gjort allt i vår makt för att den här spelningen ska bli av och så faller vi precis på målsnöret, säger David Forsman.

Under ett års tid sliter ett helt team bestående av producenter, en ideell ledningsgrupp och slutligen ett stort antal volontärer för att ge Norrland en minnesvärd festivalupplevelse genom Umeå Open. Festivalen har försökt boka Peter Doherty i flera år. När möjligheten slutligen dök upp, så tog vi den. Arrangören har gjort allt sin makt för att spelningen ska bli av och har kommunicerat dagligen med artistens management om resor och tekniska detaljer.

– Vi ville låta Umeå få ta del av en popikon av rang och tog därför beslutet att ge en musiker trots “struligt” rykte en chans. Hans musikaliska gärningar har betytt mycket för 2000-talets popscen, säger David Forsman. När vi får ett avhopp kvällen innan en spelning som både vi och så många besökare sett fram emot känns det extra bittert. Vi är uppriktigt ledsna.

Artistens crew som reste med buss från England har fått vända om hemåt igen. Peter Doherty skulle själv tillsammans med turnéledaren ha rest med flyg till Helsingfors för en spelning senare ikväll.

Just nu letar festivalen efter tänkbara ersättare till festivalen, men det kommer att bli svårt att hitta någon artist av samma dignitet på denna korta tid.

2012-03-28

Torsdag: Thåström

"Det känns som om Joakim Thåströms huggtänder blänker i mörkret. Under första låten Beväpna dig med vingar, från det senaste albumet med samma namn, står frontmannen med sitt band som svarta silhuetter på Cirkus scen, belysta av strålkastare bakifrån, som djur på en motorväg."

Thåströms turné har kantats av lovord och det är med stora förväntningar vi väntar in att han kliver på Iduns scen och (Mikael Wiehe får ursäkta) på riktigt sparkar igång Umeå Open anno 2012.
Det finns i skrivande stund ett fåtal 1-Dagars Torsdagsbiljetter kvar samt 3-dagarsbiljetter.

Följande tider gäller:
Insläpp i foajé och garderob: 19:30
Insläpp i spellokal: 20:15
Show: 21:00

Du som har skaffat 3-dagarspass kan hämta ut ditt armband från kl. 12:00 i foajén på Umeå Folkets Hus.
Du som har 1-Dagars Torsdag kan använda din biljett från 19:30 då entrén öppnar.

Har du 2-dagarsband kan du hämta ut ditt armband från 10:00 på fredag och framåt.
Har du 1-dagars Lördag kan du hämta ditt armband från 12:00 på lördag och frammåt.

2012-03-27

Umeå Open Film ikväll

Ikväll är det dags att flytta Umeå Open från Tegskyrkan till Idun på Umeå Folkets Hus. Vi byter också inriktning från livemusik till film:

17: 30 - 19:30 Blir filmtävlingen I ? Film som presenteras av Röda Korset. Deltagande lag har under 48 timmar mellan den 23e mars 17:00 och 25e mars 17:00 gjort en kortfilm efter ett tema och tre specialregler. Slutresultatet och vinnare offentliggörs under visningen.

20:00 - 21:45 Blir det Sigúr Ros Film Inni som presenteras av MADE-festivalen. Inni är ett drömlikt svartvitt porträtt av det isländska bandet Sigur Rós. Visningen kostar 50 kr och ni hittar biljetter här eller på Biljettcentrum

22:00 - 00:00 Filmquiz som presenteras av Kinoklubben, kom och vinn fina priser. Tävlingen hålls i TC.

2012-03-26

Dags att skaffa biljetter gott folk!

1-dagarsbiljetterna till fredagen har nu sålt slut. Det finns också bara ett fåtal 1-dagars till lördagen och 1-dagars till torsdagen med Thåström.

Du skaffar din biljett här.

2012-03-26

Mikael Wiehe i Tegskyrkan - SLUTSÅLT

Nu har de sista biljetterna till måndagens konsert med Mikael Wiehe tagit slut.
Vi ser fram emot en fantastik inledning på årets festival!
Dörrar 19:00
Show 19:30

2012-03-19

Täfteåfestivalen 2.0

Efter tio år av festival på barnkolonin i Täfteå flyttar Täfteåfestivalen till Täfteåborg. Detta möjliggör en uppdaterad och ännu bättre festival jämfört med tidigare år, meddelar David Forsman på kulturföreningen Humlan. Nytt för i år är bland annat större akter och en festivalproducent.

Festivalen väljer att slå på stora trumman inför årets festival. Förutom att området blir väsentligt större kommer även större artister underhålla under midnattssolen. Detta kommer att innebära att festivalen behöver införa en smärre entréavgift.

- Större artister kräver så klart att vi behöver mer pengar att röra oss med i år jämfört med tidigare, säger festivalproducenten Amanda Ruth. Hon intygar dock att kostnaden för entrén kommer att vara liten.

Klubbdrottning och festivalproducent
Amanda Ruth är klubbdrottningen som från 2012 kommer att vara producent för Täfteåfestivalen. Som en tidigare Sävarbo har hon besökt festivalen ända från start och vet vad det betyder för bygden, Umeå och de lokala banden. På fritiden är Amanda en av två i duon Klubb Kapellet.

- Det är en utmaning som jag tar med skräckblandad förtjusning, det kommer att bli mycket jobb men också otroligt roligt.

- Jag har besökt festivalen varje år sedan den startades och har många fina minnen därifrån. I arrangörsgruppen är vi väldigt måna om att bevara festivalens själ även efter flytten. Förutom att själen bevaras behåller festivalen också samma datum som i fjol, den 15:e och 16:e juni.

Ny plats ger nya möjligheter
Flytten från den nerläggningshotade Barnkolonin ger festivalen möjligheten att växa och bli mer professionell. Med ett större utbud, fler tillresta artister, större scener och ett fokus på dagaktiviteter kommer festivalen automatiskt att bli en folkfest. Trots detta kommer rötterna i festivalen aldrig att försvinna, fokus kommer fortfarande att ligga på de lokala banden och musikälskarna.

Festivalledningen har sedan några månader tillbaka bokat band från när och fjärran. Amanda Ruth har som nytillträdd på producentposten bråda dagar men säger att hon brinner för festivalen.

2012-03-14

Slagsmålsklubben & The Concept klara - Little Majorette tvingas ställa in

Nu börjar vi komma riktigt nära en klar laguppställning till Umeå Open 2012. Galenpannorna i Slagsmålsklubben tar med sin sin bästa blip-pop och de åtföljs av energiknippet The Concept.
Tyvärr tvingas Little Majorette ställa in sin spelning på grund av personliga skäl.

Arkiv

Aktuellt

Ändring årsmöte 2014

Humlans årsmöte flyttas fram till den 13 mars. Mötet hållsi 18:30 på Bokcafé Pilgatan, Pilgatan 14.

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna.

Föranmäl dig senast den 10 mars.

Skicka föranmälan till info@humlan.org

Skaffa din biljett till Umeå Open nu

Skynda skaffa biljett till årets pophändelse Umeå Open Grand Slam 2014 på www.tickster.se eller hos Biljettcentrum

tickster.com >

Umeå Open Grand Slam 2014

Umeås mest självklara och etablerade popfestival återkommer givetvis under 2014, då som en del av programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå 2014.

www.umeaopen.se

Bli medlem i Humlan!

Som medlem åtnjuter du rabatt på många av föreningens arrangemang. Dessutom är du med och gör Umeå till en ännu bättre plats.

Läs mer >

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2014-02-17

Halva priset för Bostaden-kunder

Precis som tidigare år erbjuder Bostaden och Umeå Open dig med Bostadenkort möjlighet att köpa biljett ...

2013-12-11

Leta fribiljetter på www.umeaopen.se

Hallåja. Allas våra favoritmonster är tillbaka. En av dem har gömt två Umeå Open-biljetter på vår ...

2013-12-06

Symfonisk Refused-hyllning under MADE

Musiken från Refused album The Shape of Punk to Come har rekomponerats av Jonas Nydesjö och ...

2013-11-28

Barn spraymålar scendekor till familjekonsert

När Bröderna Lindgren med gäster kommer till Umeå på lördag, framträder de på en scen som ...