Maj 2011

Tors 5 maj / Kinoklubben

Umeå Filmstudio: Det Vita Bandet

Märkliga händelser stör det lugna livet i en tysk by vid tiden innan första världskriget. Händelserna verkar ha en koppling till byns skola och en lärare observerar och undersöker det som inträffar och snart är han något på spåret.

Regissör: Haneke Speltid: 144 min Land: Österrike/Frankrike/Tyskland (prod.år 2009) Genre: drama, kriminalmysterie

– Plats: Bio Marx, Umeå Folkets Hus, 19:00. Pris: TBA.

Tors 12 maj / Kinoklubben

Umeå Filmstudio: Avsked

Cellisten Kobayashis orkester upplöses, och arbetslös återvänder han med sin hustru till sin barndomsstad Sakata. Där svarar han på en annons som efterfrågar "avreseassistent" vilket vid intervjun visar sig ha mindre med resor och mer med kistor att göra.

Regissör: Takita Speltid: 125 min Land: Japan (prod.år 2008) Genre: drama, musikal

– Plats: Bio Marx, Umeå Folkets Hus, 19:00. Pris: TBA.

Fre 20 maj

INDIEORGIE <> LULEORGIE

Vi fortsätter med vår Indieorgie som den här gången går under Luleåflagg. På scen står därför tre av Luleås just nu mest intressanta band. Platsen är Scharinska och datumet är satt till 20 maj.

MAGNUS EKELUND & STÅLET Magnus Ekelund tidigare känd som flickidolen Elmo går sedan en kort tid tillbaka under eget namn. Numer sjunger Magnus Ekelund på svenska väl uppbackad av kompbandet Stålet och där man tidigare kunde hitta Broder Daniel finner man bara Magnus Ekelund & Stålet.

THE NEW MAN (Olle Nyman) Ett nystartat band ifrån norra Sverige, som utforskar genrerna experimentell, psykedelia och indie-rock. Bandets sångare Olle Nyman har ett förflutet som singer/songwriter med två släppta album i bagaget, bl.a. hyllade ”Venture” som uppmärksammades i Frankrike och släpptes där förra året på det framstående indie-bolaget Fargorecords.

The New Man, är emellertid någonting helt avskilt från Nymans tidigare alster, från början ett experimentellt sidospår som nu växt till ett huvudspår för Nyman och hans band.

Detta är musik som bryter mot konventionen. Låtarna är innovativa, spontana och innerliga, med eftertänksamma, poetiska texter som berör. Vackra, snirkliga melodier som känns både intuitiva och lekfulla väller fram som på en flod, ibland mullrande, ibland stillsamt. The New Man är en delikat blandning av nytt och gammalt, hårt och mjukt.

HAMNGATAN Hamngatan är verkligen ingen ny företeelse för Umeåborna, efter att ha blivit lite av en favorit bland både press, bokare och publik är kollektivet nu tillbaka efter fantastiska spelningar på Umeå Open, Täfteå och Scharinska. Sextetten befinner sig i dagarna i Second Home för att föreviga sin dansanta och tempofyllda indiepop.

– Plats: Scharinska, 21:00. Pris: 100kr i dörren.

Lör 21 maj / Scen Saga

Scen Saga - Kulturnatta

Scen Saga - Kulturnatta! Umeås egen öppna scen för alla som är intresserade av stå upp/rap/cirkus/poesi/mim och annat! Det kanske låter som en Saga men är helt fantastiskt sant!

Vill du stå på scen? Det kan du - Scen Saga är till för just dig! 10 minuter, ditt mesta och bästa pepp. Och vi arrangörer, vi finns till... bara för dig! Mer information och anmälan fås om du mailar: meta@umeateaterforening.se!

Arrangör & producent Umeå Teaterförening i supergott samarbete med Humlan, Studiefrämjandet, Kulturstorm & Sagateatern!

In English This is Umeå’s own open theatre stage for all those who are interested in theatre, dance, poetry, storytelling and other performing arts. Sounds like a fairytale? But it’s true.

Do you want to take the stage? Now you can - Scen Saga is here for you! 10 minutes with great encouragement. And we organisers, we are here... for you! More information and registration by e-mail: meta@umeateaterforening.se

– Plats: Sagateatern, 19:00. Pris: Gratis.

Tis 24 maj

Estradpoesi

Poesi i Umeå bjuder återigen in till estradpoesi på Café Station.

Dikter framförs i konsertlokalen på Kafé Station mellan 19:00 och 20:30.

Vill du läsa upp dina dikter eller ha mer info, besök facebookgruppen Poesi i Umeå eller skicka e-post till: poesi_ume@yahoo.se

Poesi i Umeå är en grupp för alla poeter som vill framföra sina dikter på estrader i Umeå. Nu när Poesipaddan tyvärr inte längre finns är det dags att starta en ny diskussion om poesiscenen i Umeå. Facebook-gruppen "Poesi i Umeå" är till för just detta. Tala om vad du tycker! Gruppen är till för alla Umeås poeter som är intresserade av att framföra sin poesi på en estrad.

Har du förslag, idéer, tankar om hur du vill att Umeås poesiscen ska se ut? Var med och diskutera och gör Umeås poesiscen levande igen!

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_193117010707389

– Plats: Café Station, 19:00. Pris: fri entré.

Arkiv

Aktuellt

Ändring årsmöte 2014

Humlans årsmöte flyttas fram till den 13 mars. Mötet hållsi 18:30 på Bokcafé Pilgatan, Pilgatan 14.

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna.

Föranmäl dig senast den 10 mars.

Skicka föranmälan till info@humlan.org

Skaffa din biljett till Umeå Open nu

Skynda skaffa biljett till årets pophändelse Umeå Open Grand Slam 2014 på www.tickster.se eller hos Biljettcentrum

tickster.com >

Umeå Open Grand Slam 2014

Umeås mest självklara och etablerade popfestival återkommer givetvis under 2014, då som en del av programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå 2014.

www.umeaopen.se

Bli medlem i Humlan!

Som medlem åtnjuter du rabatt på många av föreningens arrangemang. Dessutom är du med och gör Umeå till en ännu bättre plats.

Läs mer >

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2014-02-17

Halva priset för Bostaden-kunder

Precis som tidigare år erbjuder Bostaden och Umeå Open dig med Bostadenkort möjlighet att köpa biljett ...

2013-12-11

Leta fribiljetter på www.umeaopen.se

Hallåja. Allas våra favoritmonster är tillbaka. En av dem har gömt två Umeå Open-biljetter på vår ...

2013-12-06

Symfonisk Refused-hyllning under MADE

Musiken från Refused album The Shape of Punk to Come har rekomponerats av Jonas Nydesjö och ...

2013-11-28

Barn spraymålar scendekor till familjekonsert

När Bröderna Lindgren med gäster kommer till Umeå på lördag, framträder de på en scen som ...