Mars 2011

Lör 5 mar / Umeå Open

Umeå Open Kickoff

Klubb Utkant'n bjuder på en tokbra kväll!

Umeå Open 2011 närmar sig med stormsteg och nu är det dags att höja festivalpulsen ett par slag. Klubb Utkant'n håller i kickoffen och bjuder in till en maffig afton på Krogen Ålidhem.

En P3 Guld-vinnare, en ettrig trio från Göteborg, fjällrock från Åre, dans med Äktenskapet och vacker popmusik från Ume står på schemat.

-- This Is Head --

This Is Head från Malmö plockade Årets Pop på P3 Guld framför näsan på Robyn. Egentligen så finns det inte så mycket mer att säga om detta bandet, det mesta har sagts:

4/5 – DAGENS NYHETER Albumet ”0001” kan mycket väl vara bland de intressantaste debuterna i år. Johanna Paulsson

8/10 – SONIC Det är bra det här, riktigt bra. Ändå går det inte att släppa känslan att det lär kunna vara alldeles monstruöst live. Patrik Lindgren

4/6 – SVENSKA DAGBLADET … U2 är […] en utmärkt inspirationskälla: förutsatt att man närmar sig The Edges glaciärriff ur balearisk discovinkel. Vilket är just vad Malmökvartetten This Is Head gör med sin ypperligt moderna debut. Andres Lokko

4/5 – AFTONBLADET This Is Head’s musik låter totalt oängslig, vilket gör dem älskvärda på allvar. Per Magnusson

4/5 – GÖTERBORGS-POSTEN Malmöbandet This Is Head är varken knastertorra eller hemliga, musiken är omedelbar och inbjudande. Varenda låt fastnar i skallen och pendlar mellan långsam disco, kraut, postrock, tidiga U2 och ekon av sena nätter på Manchesterklubben Hacienda under 80-talet. PM Jönsson

(This Is Head Hemsida)[http://thisishead.com/]

-- Kitty Of The Sea --

Kitty Of The Sea levererar punkös från första ton till sista svettiga vrål. Med souliga melodier & trasiga gitarrer blandar de friskt från country, garage, blues och pop. Sedan starten har bandet spottat ur sig låtar om sånt som att beundra sitt kön till till fri vilja, besatthet & skräckromantiska sagor. Tungt svängigt och ärligt! Kitty Of The Sea Myspace

-- John Duva --

Efter en briljant spelning på Umeå Open 2010 är Årebandet med en frontman som "... i svarta korvskinn som far runt på två kvadratmeter - med antingen mikrofon, tamburin eller koskälla i högsta hugg - som om getingar jagade honom." tillbaka i Ume för att bjuda publiken på riktigt svängig fjällpunk.

(John Duva Myspace)[http://www.myspace.com/johnduva]

-- The Belljars --

The Belljars är ett Umeåband med medlemmar från bland annat Amandine och Isen biter. I sin musik förenar de en kärlek till 90-talets oblyga mes-melodier med en okuvlig beundran för 60-talets pop-primadonnor.Tänk Kings of Convenience och The Shirelles på en promenad längs Umeälven.?

(The Belljars Myspace)[http://www.myspace.com/thebelljarsmusic]

DJ: Teres från Äktenskapet

– Plats: Krogen Ålidhem, 21:00. Pris: 100 ordinarie, 80 kr Humlanmedlem/Student.

Inget förköp, entré löses i dörren

20 år/ 18 år med Kårleg/Humlankort

Tors 10 mar / Kinoklubben

Umeå Filmstudio: Frozen River

Vid gränsen mellan USA och Kanada, nära ett Mohawk-reservat mellan New York och Quebec, är smuggling ett sätt för vanliga människor med minimilön att få extra pengar. Två kvinnor tvingas på grund av desperata omständigheter smuggla över gränsen via den frusna floden St. Lawrence.

Regissör: Hunt Speltid: 97 min Land: USA (prod.år 2008) Genre: kriminaldrama

– Plats: Bio Marx, Umeå Folkets Hus, 19:00. Pris: TBA.

TBA

Tors 17 mar / Kinoklubben

Umeå Filmstudio: Kvinnor Utan Män

Filmen utspelas under den tumultartade CIA-stödda statskuppen 1953 i Iran då Shahen återtog makten och den följer fyra parallella kvinnoöden där alla är på flykt från någon form av förtryck men som genom ödet förs samman till en fruktträdgård där de tillsammans försöker skapa sig ett nytt liv.

Regissör: Neshat/Azari Speltid: 96 min Land: Tyskland (prod.år 2009) Genre: drama

– Plats: Bio Marx, Umeå Folkets Hus, 19:00. Pris: TBA.

Tis 22 mar

Estradpoesi

Välkommen till Umeås nya scen för estradpoesi.

Poesi i Umeå bjuder in till estradpoesi på Café Station.

Dikter framförs i konsertlokalen på Kafé Station mellan 19:00 och 20:30.

Vill du läsa upp dina dikter eller ha mer info, besök facebookgruppen Poesi i Umeå eller skicka ett e-post:poesi_ume@yahoo.se

Poesi i Umeå är en grupp för alla poeter som vill framföra sina dikter på estrader i Umeå. Nu när Poesipaddan tyvärr inte längre finns är det dags att starta en ny diskussion om poesiscenen i Umeå. Facebook-gruppen "Poesi i Umeå" är till för just detta. Tala om vad du tycker! Gruppen är till för alla Umeås poeter som är intresserade av att framföra sin poesi på en estrad.

Har du förslag, idéer, tankar om hur du vill att Umeås poesiscen ska se ut? Var med och diskutera och gör Umeås poesiscen levande igen!

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_193117010707389

– Plats: Kafé Station, 19:00. Pris: -.

Fritt inträde.

Tors 24 mar / Kinoklubben

Umeå Filmstudio: Mala Noche

I ett nedgånget område i Portland, Oregon, bor Walt. Walt är förälskad i en ung mexikansk man som bor i hans kvarter. Eftersom denne inte talar engelska eller besvarar Walts känslor, blir kärleken svår. Gus Van Sants första fullängdsfilm, baserad på en självbiografisk roman av Walt Curtis.

Regissör: van Sant Speltid: 74 min Land: USA (prod.år 1985) Genre: drama

– Plats: Bio Marx, Umeå Folkets Hus, 19:00. Pris: TBA.

Mån 28 mar – Sön 3 apr / Umeå Open

Umeå Open festivalen 2011

För fjortonde gången är det dags för Umeå Open festivalen, sveriges största inomhusrockfestival där vi bjuder på det bästa och det mesta. Festivalen pågår denna gång i sju dagar, på olika platser runt om i Umeå, med start den 28mars. Under fredagen och lördagen kommer festivalen att som vanligt finnas på Umeå Folkets Hus med en massa grymma artister. Till fredagen och lördagen finns både endags och 2dagarsbiljetter.

2dagarsbiljetten är billigare fram till den 15 december, så passa på!

Mer info om biljetter till de enskilda dagarna kommer efterhand.

Generellt 13års åldergräns om ej annat anges.

Artister: Säkert!, Bob Hund, Håkan Hellström och många fler...

– Plats: Umeå, Mån 19:00 - Sön 19:00

Köp biljett till Umeå Open

Mån 28 mar – Mån 28 mar

Enligt Bodil Malmsten

Bodil Malmsten är en av våra mest älskade författare och dramatiker. Efter nästan tio år utomlands är hon nu tillbaka och intar under våren scener runt om i Sverige med soloföreställningen Enligt Bodil Malmsten.

I tvåaktaren Enligt Bodil Malmsten, som skulle kunna beskrivas som en sorts best of, kommer vi att få möta Bodil Malmsten som vi aldrig tidigare mött henne. Här gestaltar hon bekanta platser och karaktärer, som hennes älskade Finistère, grannarna, men vi får även stifta bekantskap med nytt material.

Jag har stått på scen en massa gånger i olika sammanhang så det är inte första gången, men det blir första gången jag uppträder ensam med mitt eget material. Och egentligen har jag en väldigt kluven känsla för att stå på scen, det är fruktansvärt innan och väldigt härligt efteråt. Men jag kände att jag ville breda ut mig och själv bestämma vad som ska sägas och göras, säger Bodil Malmsten.

Bodil Malmsten har varit verksam som författare och dramatiker i över 35 år. Hon har publicerat ett 30-tal böcker, har varit Augustprisnominerad, vunnit Ivar-Lo priset bland många andra utmärkelser och har även varit sommarpratare elva gånger.

Länkar:

Bodil Malmsten på Luger.se

Bodil Malmstens blogg

– Plats: Sagateatern, Mån 19:00 - Mån 21:00. Pris: 275 + avgift.

Biljetter finns på Biljettcentrum

Arkiv

Aktuellt

Ändring årsmöte 2014

Humlans årsmöte flyttas fram till den 13 mars. Mötet hållsi 18:30 på Bokcafé Pilgatan, Pilgatan 14.

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna.

Föranmäl dig senast den 10 mars.

Skicka föranmälan till info@humlan.org

Skaffa din biljett till Umeå Open nu

Skynda skaffa biljett till årets pophändelse Umeå Open Grand Slam 2014 på www.tickster.se eller hos Biljettcentrum

tickster.com >

Umeå Open Grand Slam 2014

Umeås mest självklara och etablerade popfestival återkommer givetvis under 2014, då som en del av programmet för kulturhuvudstadsåret Umeå 2014.

www.umeaopen.se

Bli medlem i Humlan!

Som medlem åtnjuter du rabatt på många av föreningens arrangemang. Dessutom är du med och gör Umeå till en ännu bättre plats.

Läs mer >

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2014-02-17

Halva priset för Bostaden-kunder

Precis som tidigare år erbjuder Bostaden och Umeå Open dig med Bostadenkort möjlighet att köpa biljett ...

2013-12-11

Leta fribiljetter på www.umeaopen.se

Hallåja. Allas våra favoritmonster är tillbaka. En av dem har gömt två Umeå Open-biljetter på vår ...

2013-12-06

Symfonisk Refused-hyllning under MADE

Musiken från Refused album The Shape of Punk to Come har rekomponerats av Jonas Nydesjö och ...

2013-11-28

Barn spraymålar scendekor till familjekonsert

När Bröderna Lindgren med gäster kommer till Umeå på lördag, framträder de på en scen som ...